Панагюрската структура на БЧК най-добра в областта

Лично топ шефът на БЧК-България Христо Григоров участва в общото събрание на областната организацията. То се проведе на 27 февруари, сряда в Залата на архитектите в сградата на община Пазарджик. В поздрава си към делегатите той подчерта високата оценка, която винаги има БЧК-Пазарджик и пожела на всички да бъдат добри и да вършат всеки ден благородни дела.

Нора Кунчева, Павлина Дундарова и Петко Хасанов бяха делегати на областното общо събрание на БЧК

Поздрав към ръководството на областната организация и към всички общински формирования отправи кметът на община Пазарджик Тодор Попов. Той подчерта, че винаги двете институции са работели в изключително тясно сътрудничество и така ще е и занапред. „За да намериш пред теб, остави зад теб“, припомни Попов крилатата пословица и с доза вдъхновение подчерта, че доброволците от БЧК са хора „с добри сърца и добри дела“. Всеки човек е по-щастлив, когато дава подкрепа на най-нуждаещите се, а това е най-важното, което правят червенокръстците. „Пожелавам ви да не се уморявате да поддържате тази добра традиция и да се радвате на живота, да поддържате традицията и нормалността в живота!“, заключи кметът Тодор Попов. Залата получи поздравителен адрес от областния управител Стефан Мирев, поднесе от зам.-управителят Йордан Кожухаров.

Специални гости на събранието бяха председателят на БЧК Христо Григоров (вдясно), който връчи медал за заслуги на инж. Живко Дишков (в средата), председател на БЧК-Пазарджик, и кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Председателят на областния съвет на БЧК Димитър Петков, който е и шеф на предприемачите в Пазарджик, представи отчета на областната организация за миналата година и предложи плана за настоящата.

12 са общинските организации в областта и панагюрската бе определена като „най-добра структура“ сред общинските, като най-резултатната след пазарджишката, което е обяснимо предвид разликата в мащаба. Отчетът посочи серията събития и кампании, които са изпълнени през 2018 г. в община Панагюрище, посочи и специално спонсорството и отзивчивостта на дружествата „Асарел-Медет“ АД и „Градус“ ООД. В изказването си Нора Кунчева, председател на БЧК-Панагюрище подчерта популярността на кампаниите на организацията в нашата община и подкрепата, която хората ѝ дават. „При благотворителните базари, например мартеничките, хората специално се отбиват на щанда на БЧК, за да си купят от нас с ясното съзнание, че правят дарение. Важно е и нещо друго, което само на пръв поглед е дребно. Това е топлотата, която срещат доброволците при посещение в домовете на нуждаещите си. Виждаме, че хората се радват не просто на подаръците, а на заявената грижа и внимание“.

Доброволците на БЧК в областта са 993 човека, включително 223 младежи, членове на БМЧК. Средствата, набрани в областта по различни направления и съответно ползвани за благотворителни цели и мероприятия е около 540 500 лева. 15 283 човека от областта са подпомогнати с хранителни пакети, обучени са 21 басейнови спасители и много деца и възрастни за даване на първа долекарска помощ при бедствия и аварии.

На централно ниво предстои да се направи преценка за нивото на работа на всички областни организации, но Христо Григоров отсега подчерта, че област Пазарджик ще е в челните места.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.