ТФ „Средногорци“ ще участват в Националния фестивал „Пролетно хоро“

Танцьорите от ТФ „Средногорци“ при НЧ „Св. Боян Княз Български – 2006“, с художествен ръководител Иван Тасев, ще вземат участие в осмото издание на Националния фестивал за любители на български хора „Пролетно хоро“. Танцовият форум ще се проведе на 23 март във Велинград.

Фестивалът няма конкурсен характер. Той събира на едно място хора на различна възраст, с различен социален икономически и образователен статус, с една основан цел – да популяризират българския фолклор, песенен и танцов и да играят заедно български народни хора.

„Пролетно хоро“ е еднодневен фестивал. Трите модула в програмата  му предлагат различно изживяване и емоция  и за участниците, и за публиката. Представят по атрактивен и оригинален начин фолклора ни, провокират интерес към българските народни хора, любов към българските традиции, национална гордост и самочувствие.

Националният фестивал”Пролетно хоро” има своето заслужено място в програмата за фестивали и събори на Министерство на културата и Министерство на туризма. Той се подкрепя и популяризира и от Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ.

В културния календар на Велинград няма толкова мащабно и атрактивно събитие, с над 1500 участници и гости от цялата страна. През 2016 година „Пролетно хоро“ бе с номинация“Туристическо събитие на годината“ в организираните от Министерство на туризма годишни награди  за туризъм.

Сдружение „Пролетно хоро“ работи в сътрудничество и с гражданското сдружение „За теснолинейката“, което рекламира „Пролетно хоро“ с едно атрактивно пътуване до Велинград с теснолинейката.

Фолклорната проява се организира с партньорството и подкрепата на Община Велинград, Дружба Родина, Дружество за защита на Родопите, „Ротари клуб“ – Велинград  и др.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.