Дадоха старт на програмата за предприемачество BASE (видео)

Този вторник, 12 март, в заседателната зала на Община Панагюрище бе даден официален старт на програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” (BASE). В нея ще включат 45 участници от общината, които ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, кметът Никола Белишки, Ана Финджикова, ръководител отдел „Комуникации“, „Асарел-Медет“ АД и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“ оправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех.

Още по-ценно бе присъствието на Мария Цачева участник от първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково, Грета Вутева и Мирослава Йотова, участнички от втората серия от обучения по програма BASE, която се приведе в гр. Етрополе, които споделиха преките ползи от обучението и вдъхновението за започване на бизнес.

На откриването присъстваха представители на бизнеса, местната власт, бюрото по труда, директори на училищата в района и гости.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция с Владислав Симов, управител на фирма „Доместина“. Той сподели на участниците опита си, свързан с възможностите за създаването на собствен бизнес. Увлекателно и вдъхновяващо той разказа са своите идеи и провали, за грешките и възможностите.

„Предприемач е широко понятие и аз го разбирам като човек, който иска да промени нещо“, обобщи Симов, който сподели, че е започнал да се занимава с бизнес още като ученик.
Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи месец юни 2019 г. с финално представяне на бизнес плановете на участниците.

Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.