Ползотворни срещи с родители в СУ „Нешо Бончев”

На 19-ти март в СУ „Нешо Бончев” десетокласници и техните родители с срещнаха с главния счетоводител на училището П. Цанкова, за да дискутират по темата „Бюджетът на семейството на тийнейджъра и опасността от бързите кредити”. Присъстващите получиха съвети от финансов експерт за изчисляване на семеен бюджет и предвиждане на възможност за ползване на кредит. Бяха разяснени и условията за здравно осигуряване на младежите.

През месеците  февруари и март се проведоха шест срещи на родители с д-р Хр. Найденов, гост-лектор по проект „Заедно за нашите деца“, по който работи СУ „Нешо Бончев“ през учебната 2018/ 2019 година. Предложените теми, които представи г-н Найденов – „Хранителен и двигателен режим в ученическа възраст“  и „Детски болести“ целяха да се повиши информираността по проблемите сред родителската общност. Родители и ученици бяха информирани от специалиста как да избират храната, която употребяват, да четат повече съдържанието на етикетите на храните. Убедиха се колко е важно децата да спортуват. Докторът постави акцент върху връзката родител-дете, като призова да се прекарва повече време с децата сред природата и да се ограничи времето им с технологиите.

СУ „Нешо Бончев“ искрено благодари на експертите за ползотворните срещи и на родителите, които се отзоваха  на поканите.

Ил. Александрова, пед. Съветник в СУ „Н. Бончев”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.