258 кг пластмасови капачки събраха панагюрци за кампанията „Капачки за бъдеще vol. 4“

258 кг пластмасови капачки, събрани от доброволци от Панагюрище, бяха предадени за Националната кампания „Капачки за бъдеще vol. 4“. Това стана днес, 13 април, в сборния пункт на кампанията на стадион „Васил Левски“ в София.

Капачките бяха събирани в продължение на няколко месеца в сборния пункт за кампанията, намиращ се в Кафе-клуб „Аделини“ в града. Там всеки желаещ можеше да донесе събрани от него пластмасови капачки от различни напитки.

В кампанията в Панагюрище се включиха ученици от СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, ОУ „20-ти април“, малчугани от три детски градини, фирми, магазини, и много семейства. Тук предават своите капачки дори жители на Копривщица, Стрелча, Оборище, сподели Тони Данкова, управител на Кафе-клуб „Аделини“. „Гордеем се, че заедно спомагаме нещата да се случват. Има смисъл в това!“, допълни още тя.

Панагюрският доброволчески пункт функционира едва от тази година, но вече показа много добър резултат. Вярваме, че панагюрци ще откливат на благотворителната кауза и занапред.

Само за час и половина доброволци от цялата страна предадоха показаното на снимката количество пластмасови капачки. Акцията днес ще продължи до 15,00 ч., като се очаква количеството да е наистина много голямо

Припомняме, че само за първите 11 месеца на Националната кампанията „Капачки за бъдеще“ са събрани за рециклиране близо 70 000 кг пластмаса, а с парите са закупени шест кувьоза за болници в Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян и Кнежа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.