До момента няма официално предложение касаещо преместването на дейността на „ДКЦ 1“ ЕООД

Темата за преместването на дейността на „ДКЦ 1“ ЕООД в сградата на Болницата притесни много от съгражданите ни през последните дни. По този повод Община Панагюрище даде следната информация:

По повод предложение от ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал”, касаещо преместването на дейността на „ДКЦ 1“ ЕООД в сградата на болницата, бяха проведени разговори със заинтересованите страни.

Първата работна среща с общински съветници и кмета на Община Панагюрище Никола Белишки се състоя на 16 април 2019 г., по инициатива на ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал”. На нея изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище Здраве” д-р Явор Дренски изложи вижданията на „Уни Хоспитал” за предприемането на съответните действия.

На 23 април 2019 г., по инициатива на управителя на „ДКЦ І“ ЕООД Панагюрище д-р Мирела Делибашева, се проведе втората работна среща. Д-р Делибашева представи своите възгледи за управляваното от нея дружество. Както тя, така и голям брой пациенти не желаят промени в местоположението и статута на „ДКЦ 1“ ЕООД.

До момента от МБАЛ „Уни Хоспитал” няма внесени официални документи и предложения, които да бъдат разглеждани и обсъждани от администрацията или общинския съвет.

Община Панагюрище не е променила своята последователна политика в сферата на здравеопазването, която подкрепя развитието на общинското дружество „ДКЦ 1“ ЕООД като средище на доболничната помощ и създаването на модерен медицински комплекс, който да предоставя на жителите на общината съвременни висококачествени здравни услуги.

През утрешния ден ще се проведе пресконференция, на която ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал” ще представи визията си за развиването на доболничната помощ в Панагюрище.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.