Болницата кани ДКЦ под свой покрив

Болницата кани Поликлиниката за общи медицински дейности с цел комплексно обслужване на пациентите, стана ясно на днешната пресконференция, която организира МБАЛ „Уни хоспитал“. Съдържанието на новия проект пред регионални медии представиха д-р Явор Дренски, шеф на „Асарел Панагюрище Здраве“ и д-р Красмира Чачова.

Идеята е да се обединят като капацитет и дейност ДКЦ-1, което си го знаем като Поликлиниката, и Болницата чрез преместване на ДКЦ-1 в сградата на „Уни хоспитал“, при пълно запазване на структурата, финансовата самостоятелност и специфики на ДКЦ-1 с управител д-р Мирела Делибашева.

Според д-р Дренски и д-р Чачова плюсовете на такова обединение биха били изключително в полза на по-добрата медицина и по-качественото обслужване на пациентите. Да не говорим за материалната база.

„Плюсовете са много. Така ще има възможност спешната помощ, диагностицирането, хоспитализацията, изследванията и т.н. да стават на едно място, при това с най-модерна медицинска техника и отлични лекари специалисти“, подчерта д-р Дренски и допълни, че „Уни хоспитал“ на този етап е най-добре оборудваната болница в страната, което осигурява високо ниво, а и кратки срокове при диагностиката – решаващо за терапията лечение. “Всичко за здравето-под един покрив“, обобщи идеята д-р Дренски.

Д-р Чачова подчерта предимствата на техниката, а и на лабораториите, осигуряващи навременни и качествени изследвания, а настаняването в една сграда на целия наличен медицински капацитет ще спаси пациентите от излишни разходи, пътуване извън града, обикаляне по кабинети и пр. При това, лечението за пациентите с нищо няма да се оскъпи. „Поставяме пациента е в центъра на една окръжност, а всички ние сме около него“,

А ако някой се притеснява от отдалечеността на Болницата, проектът предвижда и осигуряването на редовен безплатен превоз на пациенти от града до сградата на обединеното медицинско заведение.

Засега идеята се поставя за обсъждане. Проведени са няколко разговора, престоят още срещи. Очаквайте допълнителна информация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.