Средновековният фестивал „Живата история“ ще се проведе тук

Община Панагюрище, РК „Традиция”- Панагюрище и Исторически музей – Панагюрище канят жителите и гостите на града на Средновековния фестивал „Живата история”.

Събитието ще се проведе на 29 април от 10:00 до 18:00 часа и на 30 април от 10:00 до 16:00 часа.

Фестивалът представя реконструкция на ежедневния бит, занаяти, изкуства и войнски умения от периода XII-XIV век – времето на династията Асеневци.

Интерактивни площадки и атракциони ще позволят на посетителите да се докоснат и пренесат в дадената епоха, да пробват мерника си в стрелба с лък и да участват в демонстрации на боравeне с различни оръжия – копие, меч, бич, лък.
Програмата на фестивала включва Керамичен център, средновековни игри, средновековни болярски и царски одежди, които ще бъдат предоставени на посетителите – премени се и запечатай спомена. На разположение ще бъдат доспехи, ризници, оборудване и сражение на българските войски от периода. Предвидени са и лекции за средновековното оръжие и демонстрации на средновековна фехтовка.

Участие във фестивала ще вземат реконструкторски клубове от България – НД „Традиция“ – гр. Велико Търново, гр. Шумен, гр. Панагюрище, свободни реанактори.

Военно-историческият фестивал „Живата история” е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 143 години от Априлската епопея.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.