Най-добрите малчугани – полицаи са Дриновци

„Детското полицейско управление“ при  ОУ „Проф. Марин Дринов“ спечели първо място в областното състезание, организирано за втора година от ОДМВР-Пазарджик. В състезанието участваха 124 деца и техните ръководители от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище.

В началото на форума децата бяха поканени да разгледат Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Пазарджик. Там те бяха посрещнати от служители в центъра и им бяха показани етапите от обучението на всеки един полицай. С голям интерес децата посетиха стрелбищния комплекс и се запознаха с видовете въоръжение и снаряжение използвани от българската полиция.

Като „черешката на тортата” за тях се оказа демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, на техники за лична защита, обезвреждане на опасен престъпник, задържане на група и пр.

Състезанието се проведе в Спортна зала „Васил Левски”.  Отборите от петте детски екипа демонстрираха знания и умения в четири елемента: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата. Във всеки елемент децата от ОУ „Проф. М. Дринов“ бяха най-добри и заслужено спечелиха първото място. Ръководители на младите дриновци са инсп. Павлин Караколев от РУ – Панагюрище и г-жа Павлинка Обретенова.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.