Ден на кариерата проведоха Общината и ЦПЛР

Дуалното и професионалното образование дават бъдеще, самочувствие и свобода на младите хора, както и възможност да поставят основите на своето сполучливо кариерно развитие. Водени от този факт, Община Панагюрище и Център за подкрепа на личностно развитие-Панагюрище организираха за първа година Ден на кариерата. Форумът се проведе на 31 май в Камерната зала на Театър Дом-паметник и беше разделен на два модула. Първият модул беше насочен към учениците от 6 и 7 клас на основните училища в град Панагюрище. По време на него Веска Барова – директор на СУ „Нешо Бончев” и инж. Кристина Хаинова от ПГИТМТ представиха специалностите и образованието, които училищата предлагат. Димитър Бозаджиев – съдия в Окръжен съд – Пазарджик, д-р Гергана Томова- общопрактикуващ лекар и инж. Георги Вълчанов – ИТ специалист в „Оптикс“ АД, разказаха какво е да практикуваш едни от най-желаните професии от младите хора.

Вторият модул беше насочен към ученици от 11 клас на средните училища в град Панагюрище. Своята дейност и специалности представиха доц. Данчо Даналев – Химикотехнологичен и металургичен унивирситет – София, инж. Костадинка Биджева – МГУ , Светлана Парашкевова – Ръководител ЧР „Оптикс“ АД и Виктория Каменска – ЧР „Оптикс“ АД.

Това е едно от събитията, с което заявяваме нашите амбиции и желание да работим по-ефективно в областта на кариерното ориентиране и консултиране, изцяло в услуга на младите хора”, заяви директорът на ЦПЛР-Панагюрище Недялка Наплатонава, като благодари на всички, подкрепили идеята и включили се в инициативата.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.