Изложба „Живопис” на доц. Ралица Мирчева в Музея за Юнската седмица на изкуствата (видео)

Вчера, 13 юни, в Историческия музей бе открита изложба „Живопис“ на доц. д-р Ралица Мирчева. Събитието бе двойно празнично и поради факта, че в същия ден тя отбелязваше и своя рожден ден. Изложбата е част от Юнската седмица на изкуствата.

Голото човешко тяло от векове е било основна тема в изобразителното изкуство, в тази изложба то също осезаемо присъства. Изложбата е синтез на творческите търсения на художничката през последните години. В нея са показани творбите, които най-добре я изразяват  и най-пълно разкриват творческите й възгледи”, откри изложбата доц. д-р Атанас Шопов – директор на Историческия музей.

В експозицията са включени творби, които изразяват един оригинален рисунък, който прави картините на доц. Мирчева запомнящи се от пръв поглед. „Това е и целта – да подчиня своята емоция и усет за обем, форма, цвят и пространство в един своебразен графичен и живописен стил”, сподели авторката пред гостите на събитието.

 

Ралица Мирчева е доцент по Рисуване и живопис в Нов български университет. Тя е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и пленери в България и в чужбина.Работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на художествения текстил – текстилна триизмерна пластика, ръчно правена хартия и плъст. Присъства активно в творческия живот на съвременното българско изкуство, позната е като изявен живописец и автор в областта на текстила. Творби на Ралица Мирчева са притежание на частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Испания, Англия, Германия, Гърция, Турция, САЩ и България.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.