Акция по кръводаряване организира БЧК-Панагюрище

Акция по кръводаряване организира БЧК-Панагюрище на 28 юни и 1 юли. Тя ще е част от Националната кръводарителска кампания „Капка по капка живот“. Кръводаряването ще се извърша в ДКЦ (поликлиниката), на 3-ти етаж, от 9:00 -12.30 часа и в двата дни.

За записване и повече информация телефон 0895 11 66 91.

Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно е най-сигурната и безопасна форма, гарантираща здравето както на човека, който се нуждае от кръв, така и на дарителя. Когато хората са притиснати от обстоятелствата и даряват кръв по принуда, те са склонни да крият заболявания, които могат да увредят тяхното собствено здраве или да доведат до предаването на инфекции по кръвен път на нуждаещите се. Човешкият организъм разполага с естествени регулаторни механизми, които компенсират дареното количество от 450 мл. кръв.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години може да дари кръв. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените 5 пъти, като интервалът между две кръводарявания е не по-малък от два месеца. Не съществува никакъв риск за кръводарителите. Всички материали и консумативи, които се използват при кръводаряване в България, са стерилни и за еднократна употреба. Нито една болест не може да бъде предадена на човека, които дарява кръв! Цялата процедура продължава 30 минути. 

2 отговора на “Акция по кръводаряване организира БЧК-Панагюрище

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.