Оспорвана шахматна надпревара за Купата на миньора

Тази събота (3 август), след оспорвана шахматна надпревара, преминала в изключителен спортен дух, Купата на миньора спечели Мирослав Митев. Шахматният турнир се проведе в хотел „Каменград“, като събра майстори на най-интелигентния спорт от цялата страна.

Победителя загуби единствено от състудента си в НСА „Васил Левски“ Найден Иванов в третия кръг, но след това беше безгрешен в 4 последователни партии. Второ място Стоян Томов от Пазарджик. Трето място за Найден Иванов от ШК „Оборище“.

При 10 годишните със златен медал Атанас Керекчийски с 4 точки, сребърен медал за Никола Никленов 3,5 точки и бронзов медал за Георги Чалъков с 3 точки от ШК „Оборище“. Техни подгласници станаха Станислав Тошкин, Людмил Генчин и Илия Бимбашов.

При 12 годишните, първо място и златен медал за Радостин Гагов с 4 точки, 2-ро место и сребърен медал за Драгомир Вълчев с 3,5точки и 3 -то место и бронзов медал за Георги Юруков с 3 точки, техен подгласник стана Мариян Гергеминов.

При 16 годишните, първо място и златен медал за Гинка Юрукова от ШК „Оборище“ завършила 4-та в генералното класиране. 2-ро место и сребърен медал за Георги Митов, 3-то место и бронзов медал за Димитър Юруков с 4 точки. Техни подгласници са Иво Стоянов, Васил Чардаков, Николай Шишков и Симеон Петков.

При Сеньорите първите места се заеха от местните легенди – златен медал за Захари Захариев с 5 точки, който до последно беше претендент за купата и победи в прекия двубой Найден Иванов, сребърен медал за Любомир Стефанов с 4,5, бронзов медал за Иван Шопов също с 4,5 точки. Техни подгласници станаха Стоян Байряков с 4 точки и Христо Атанасов 3,5 точки.

Наградите и грамотите на участвалите състезатели връчиха организаторите на турнира от ШС „Асарел-Медет“ Петьо Караджов, председател на секцията и директорът на турнира Донка Караджова.

Турнирът се провежда ежегодно в навечерието на Деня на миньора, който тази година ще бъдет отбелязан на 31 август, събота, на откритата сцена в с. Панагюрски колонии.

Генералното класиране от турнира за Купата на миньора може да видите тук: http://chess-results.com/tnr458510.aspx?lan=24&art=4

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.