Ансамбъл „Българе” с впечатляващ спектакъл в Панагюрище

В навечерието на 6-ти септември Община Панагюрище подарява на жителите и гостите на града едно изживяване, което спира дъха и те праща в друго измерение – на гордост, на поклонение пред силата на българските традиции, на непоколебима вяра в Чудото България.

На 5 септември от 20:30 часа, на площад „20 април”, национален фолклорен ансамбъл „Българе” ще представи спектакъла „Духът на България” – една уникална колаборация от проектите „Това е България” и „България през вековете”, създадена специално за панагюрската публика. Специално участие в спектакъла ще вземе актьорът Димитър Селенски.

Чрез музикално-танцови картини от българския фолклор ще бъдат пресъздадени моменти от историята на страната и народа ни. За перипетиите, през които са минали българите и въпреки тежкото битие духът им е останал несломим. Дори в най-трудните моменти българите са намирали светлинка в тунела, пеели са героични песни, държали са се силно за ръце и са играели хора. Именно кръгът, който образува хорото, е символ на единството и на обединения дух.

Целта на творческия екип, създал спектакъла „Духът на България”, е насочена към възвисяване на националното самосъзнание на българина. С невероятната си зрелищност и драматично въздействие спектакълът оставя усещането за невиждана до този момент визия, очарование и разтърсваща дълбочина.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.