Проведе се изборно събрание на читалище „Св. Боян Княз Български – 2006“

Проведе се изборно събрание на читалище „Св. Боян Княз Български – 2006“, на което се взеха важни решения за бъдещата му дейност. Изборът за новите ръководни органи на читалището се направи в Актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ на 27 август от 18:30 часа.

Водещата на събранието Преслава Мехтерова, която е и адвокат на читалището, даде думата на Савка Гешанова. По точка първа от дневния ред тя поиска да се подложи на гласуване освобождаването на настоящия председател на читалището г-н Боян Панчовски поради неговата внезапна кончина. Преди това всички присъстващи се изправиха и с едноминутно мълчание почетоха паметта му.

По точка две от дневния ред поради изтеклия мандат на настоятелството и на проверителната комисия се гласува за тяхното освобождаване. Членовете на предишното настоятелство Петко Стефанов, Ангелинка Брадестилова, председателят Боян Панчовски и членовете на проверителната комисия Евгения Цолова, Захари Захариев и Георги Георгиев бяха освободени.

Следващата точка от дневния ред беше гласуване за председател. Думата взе Иван Тасев, който е ръководител на танцовия състав към читалището. За нов председател, той предложи Савка Гешанова, тъй като тя има опит като ръководител и идеи за развитието на дейността в читалището.

Подложи се на обсъждане и гласуване кои да бъдат членове на настоятелството и проверителната  комисия, тъй като в предишната точка предходните се освободиха. Всички единно взеха решение новите членове на настоятелстово да бъдат Иван Тасев и Пенка Немигенчева. За членове на проверителната комисия бяха предложени Нонка Байрякова, Цонка Атанасова и Александра Дюлгярова.

Подложи се на гласуване и изпращането на покана до наследниците на покойния Панчовски за връщане на дрехи и обувки на танцовия състав, принадлежащи на читалището. По всички точки от дневния ред предложенията бяха единодушно приети и се вписаха в протокола.

Заедно с новоизбраните ръководни органи, ще очакваме нови идеи и дейности свързани с развитието. Да пожелаем успех на обновеното читалище.

Мария Чопаринова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.