Общината с нов спечелен социален проект

„С грижа за независим и достоен живот” е поредният проект, спечелен от Община Панагюрище като поредна стъпка за развитие системата на социалните услуги, с фокус повишаване качеството на живота на жителите в общината.

Проектът предвижда създаване на условия за независим и достоен живот за лица с увреждания и лица над 65 години в невъзможност за самообслужване чрез повишаване достъпа до социални услуги и тяхното качество. Това ще спомогне и за осигуряване на комплексна подкрепа на семействата, които полагат основно грижа за хората с увреждания и възрастни хора.

В проекта е предвидено услугите да се предоставят в рамките на 18 месеца и да обхванат 41 лица с увреждания и лица над 65 години в невъзможност за самообслужване. Ще бъдат подбрани 41 лица, които ще предоставят почасово ежедневна грижа на потребителите от целевата група в тяхната домашна среда. Услугите ще се предоставят след извършването на индивидуална оценка на потребностите и ще се спазват принципите за равни възможности и недопускане на дискриминация, равенство между половете.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.