Изложба „Алкохол и амбалаж“ се откри в Музея (видео)

Вчера, 10 октомври, в Историческия музей бе открита изложба с любопитното име „Алкохол и Амбалаж”. С нея тук гостува Исторически музей Горна Оряховица, а експонати са различни видове стари бутилки от алкохол, чаши, халби, шишета за газирани напитки, фотографии и още различни и нестандартни предмети с „алкохолно” послание.

Експозицията бе открита от директора на музея ни доц. д-р Атанас Шопов, който разказа за старите панагюрски традиции, свързани с консумирането на различни алкохолни напитки.

От своя страна Пламен Мадемов, директор на музея в Горна Оряховица запозна гостите на изложбата с идеята за нейното създаване и популярността, която е набрала.

„Алкохол и Амбалаж” е създадена през далечната 2006 година и вече 13 години продължава да пътува, да бъде търсена и канена в различни музей на страната. Изложбата поставя началото на една трилогия, озаглавена „Пороците”. Като първата е „Алкохол и Амбалаж”, втората е „Тютюн и сие” и последната „Захар и кафе”. И трите изложби всъщност са посветени на човешките слабости и дори и сладости. Идеята на изложбата е да се направи закачлив поглед към далечните времена, края на XIX до средата на XX, как се е представял и как се е консумирал алкохола. Специално място в експозицията заема фирма „Васил П. Буланов”, представена от даренията на неговата внучка.

Пламен Мадемов изказа своите благодарности на всички уважили изложбата и най-вече на домакините за тяхното гостоприемство.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.