Ученици от СУ „Луи Пастьор“ посетиха „Асарел-Медет“ АД

„Защо багерите са с вериги, а не с гуми“, „Колко волта ток е нужен, за да заработи една машина“, „Как един камък се превръща в мед“. Това бяха само част от въпросите на седмокласниците от Средно училище „Луи Пастьор“ – гр. София, които днес, 17 октомври, посетиха „Асарел-Медет“ АД.

В кратка презентация, в зала „Асарел“, на Хотел & SPA Каменград, минералогът на дружеството ни Венцислав Стоилов разказа на децата какъв е пътят на медта, какви видове минерали се добиват от находище „Асарел“ и отговори на всички техни въпроси.

След открития урок по география на тема „Полезни изкопаеми“ седмокласниците разгледаха двете фирмени експозиции на „Асарел-Медет“АД и се запознаха с историята и развитието на компанията. Кофата на един от „пенсионираните“ челни товарачи се оказа малка да побере всички 33 деца, които посетиха дружеството и си направиха куп селфита за спомен пред изведените от употреба минни машини и оборудване.

„Много полезно посещение, научихме интересни неща, които ще използваме в учебния процес“, казаха след края на обиколката преподавателите Биляна Атанасова и Дора Маринова.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.