Фондация „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ ни дари културно събитие

Оперетата „Българи от старо време” препълни зала „Арена Асарел“

Фондация „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ дари на панагюрци оперетата „Българи от старо време” на Националния Музикален театър. Поводът бе 74-годишнината от рождението на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, а датата – 16 октомври, неговият рожден ден.

Събитието препълни зала „Арена Асарел“ с желаещи да бъдат съпричастни с него – едновременно да се насладят на спектакъла и да отдадат почит към проф. Цоцорков, който приживе бе един от най-големите радетели на културата в общината, а и в страната ни.

Всички билети за постановката бяха предварително закупени от фондация „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“ и се дариха на панагюрската общественост, за да може всеки, който желае да може да присъства и да се наслади на един от най-емблематичните спектакли на Националния Музикален театър.

Комедийният сюжет на спектакъла, виталната музика, искрящото остроумие струящо от колоритните персонажи не оставиха публиката нито за миг в покой.

Многото фолклорни празнично-обредни танци и ритуали донасищаха сценичната игра и пренасяха неусетно зрителите в онези отминали времена, когато младите целуват ръка на родителите си, а думата на по-възрастните е закон.

След последните акорди на спектакъла, от сцената думи на благодарност към всички участници в събитието отправи председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”АД Димитър Цоцорков:

„От името на фондация „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков”, а вярвам, че и от цялата панагюрска общественост, благодаря на страхотния състав на Музикален театър – София за незабравимия спектакъл, с който ни дариха тази вечер”, каза той.

„Днес е рождения ден на моя баща, проф. д-р Лъчезар Цоцорков, един голям българин, който направи много за България и за града му Панагюрище. Той ни завеща неговата култура, неговата ценностна система, която ни кара в трудни времена да не се разделяме на партии, а да мислим за общото, за България, за това, че когато сме всички заедно сме силни. Преди всичко да бъдем единни, защото така сме силни“, допълни още Димитър Цоцорков.

„Благодарим за възможността да играем този прекрасен спектакъл за първи път на тази сцена. Огромна благодарност на хората, които все още ценят и подпомагат изкуството в България. В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Специално за вас, г-н Цоцорков. че продължавате традицията на вашия баща. Поклон пред вас!”, каза Марияна Арсенова, директор на Националния Музикален театър.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.