Лекари от „Уни Хоспитал“ в Юбилейна научна среща на БДББ

Д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“, д-р Славка Кацарова, пулмолог и д-р Валери Божинов, гръден хирург участваха в Юбилейна научна среща на Българското дружество по белодробни болести (БДББ). Поводът за научния форум е 110 години от създаването на Дружеството и се проведе в Старосел в присъствието на стотици специалисти от цялата страна.

Научната част на срещата беше на високо ниво, подчерта д-р Чачова в качеството си на пулмолог. Лектори, споделили опита си бяха проф. д-р Питър Калвърли – президент на Британското торакално общество, проф. д-р Сами Суиза –  директор на Центъра по клинична епидемиология в института Lady Davis към Jewish General Hospital в Монреал и член на Кралското общество на Канада, проф. д-р Йоана Хоростовска от Института по туберкулоза и белодробни болести във Варшава.

Свои научни доклади представиха председателят на БДББ доц. Владимир Ходжев, чл.-кор. проф. Стефан Костянев, проф. Благой Маринов, проф. Явор Иванов, доц. Диана Петрова и други. Сред акцентите в юбилейната сесия бяха дискусии за бъдещето в лечението на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), астма и белодробен карцином, както и историческият преглед на имена и събития, изиграли ключова роля за дружеството на българските пулмолози през 110-годишния период на съществуване на организацията.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.