За трета година бе връчена наградата “Дух и сила”

Вчера, 24 октомври, за трета година бе връчена наградата “Дух и сила”, учредена в памет на Кръстьо Тютюнджиев – младши. Събитието и този път се състоя в зала „Арена Асарел“, като събра голяма част от спортната гилдия в града ни.

Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви – учители, спортисти, граждани на Панагюрище, с безспорни заслуги  за развитието на спорта в града. На церемонията присъстваха семейството и приятелите на Кръстьо, както и много спортисти.

В началото на събитието водещата Ваня Костадинова  припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев – младши, като подчерта: „Страстта към спорта в семейство Тютюнджиеви е наследствена и заслужава да бъде предавана на всички млади спортисти в нашия град”.

За тазгодишното издание на наградата “Дух и сила” бяха подадени единадесет комплекта документи на кандидати. Това бяха младите надежди на спорта от общината ни: Божидара Карагьозова – хандбал, Гинка Юрукова- шахмат, Даниел Немски – лека атлетика, Иван Иванов – лека атлетика и футбол, Ивон Димитрова – лека атлетика, Илчо Машев – таекуон-до, кикбокс, Мариела Стоилова – лека атлетика, Мирослава Райчева – таекуон-до, Николета Карабойчева – лека атлетика, Ралица Караколева – лека атлетика, Таня Узунова – лека атлетика.

За трета година призът “Дух и сила” получи таекуондистът Илчо Машев. Наградата беше връчена от Недялка Тютюнджиева, майка на Кръстьо Тютюнджиев. „Пожелавам ти следващите аплодисменти и овации да бъдат пред многохилядна публика”, пожела Тютюнджиева. Наградата включва грамота и парична сума в размер на 300 лева.

Според регламента, един спортист може да получава наградата три пъти. Ето защо Инициативният комитет благодари на Илчо Машев за участието, за постигнатите високи резултати и го спонсорира допълнително с финансова подкрепа от 100 лева.

За втора година Инициативният комитет връчи награда и за най-проспериращ млад атлет. Тази година призът получи Иван Иванов.

Изключително емоционален бе моментът, в който извън сценария на церемонията, треньорът на Спортен клуб „Таекуон-до-Один“ Желязко Гагов символично връчи на Георги Тютюнджиев – невръчен сертификат на неговия син Кръстьо.

И тази година извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със свои поощрителни награди, който получиха всички спортисти, кандидатствали за наградата „Дух и сила”.

От името на приятелите Радослав Рангелов връчи наградите на единадесетте млади спортисти.

„Много са нещата, с които ще запомня Кръстьо”, каза Рангелов и сподели няколко от тях: „Имайте увереност в себе си, бъдете упорити, защото нещата не стават от днес за утре. Не се страхувайте да губите и се учете от грешките си. Винаги подхождайте с добро и с усмивка, и помагайте безкористно”.

Специални предметни награди на младите спортни надежди връчи и Инициативният комитет.

Зад успехите на всеки спортист стоят усилията на неговите треньори, ето защо символични подаръци получиха и треньорите на младите спортисти – Любка Карагьозова, Катя Кроснарова, Христо Костурков и Желязко Гагов.

„Млади момчета и момичета, вярвайте в силите си и в доброто лице на хората около вас. Помнете, че духът в спорта се гради от треньора, а силата от вас. И нека това, което ни остави Кръстьо да ви вдъхне сили и увереност за нови победи“, каза още Ваня Костадинова, като завърши с думите на Кръстьо:

„Не е задължително да успееш от първия път, просто постоянствай и успехът ще те настигне!”

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.