11 гимназисти участваха в инициативата „Мениджър за един ден“ в „Асарел-Медет“

На 7 ноември единадесет възпитаници на Професионалната гимназия се превъплътиха в ролите на началник цехове, директори и ръководители на различни производствени и административни отдели в дружеството. Учениците бяха част от инициативата „Мениджър за един ден“, която е сред най-значимите проекти на Junior Achievement Bulgaria.

Младите мениджъри бяха посрещнати от и.д. директор „Човешки ресурси“ Нели Мърхова, пред която споделиха какво ги е мотивирало, за да кандидатстват за съответните позиции, в които бяха разпределени. Много непринудена бе реакцията на един от учениците, който възкликна „Много исках да видя белазите!“. След краткото опознаване всички разгледаха фирмените експозиции на дружеството, където разгледаха машините ветерани на предприятието и се запознаха с експонати, фотоси, документи и награди, намерили място във фирмената сбирка.

Един от най-вълнуващите моменти за учениците, преди да се отправят към своите работни места, бе „погледът от високо“ към рудника от диспечерския пулт. Началникът на рудника инж. Иван Андреев ги запозна с технологичния процес и производствената дейност на предприятието, а всички с интерес следяха разказа на диспечера Иван Раленеков и наблюдаваха дигиталната система, с която се управлява целият транспортен процес. Никой от учениците не пропусна възможността да проследи огромните машини, които от високо изглеждаха като съвсем дребни.

С ръководните позиции, които младите мениджъри изпълняваха макар и само за един ден, ще ви запознаем съвсем скоро.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.