Има ли грешка „в чувала“ на една панагюрска Секция

Съдът връща решение на ОИК. Общината ще жали

Общината ще обжалва решението на пазарджишкия административен съд, разбираме от сайтове и централни тв емисии днес. Този ход е по решение на съда, с което се обявява за недействителен изборът за съветници в Секция № 3. Съществува опасност да бъде обявено за недействително цялото преброяване на гласовете за местния парламент или най-малкото – това на посочената секция.

Съдът бе принуден да направи проверка по жалба на Политическа партия ДПС, която не успя да вкара нито един съветник на изборите на 27 октомври. Според панагюрските представители на партията в Трета секция 31 действителни бюлетини с гласове за ДПС са отчетени неправомерно като недействителни.

Съдът е преброил отново пакета с недействителните бюлетини и е открил там 31 действителни гласове. В резултат е взето решение да върне „топката“ на Общинската избирателна комисия. Според кмета на общината обаче съдът не е дал указания как точно да се изпълни неговото решение и трябвало да се види какво е съдържанието в останалите пакети от общия чувал на секцията.

Междувременно новите общинари се заклеха. Дали няма да се наложи нова клетва, ако се окаже, че ще имаме един съветник от ДПС, предстои да разберем. Ако това стане, той ще отнеме бройка или от ВМРО, или от ГЕРБ, коментират журналисти.

А дали няма да е най-добре да се отворят всички чували, се чудим ние.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.