Юбилеен концерт „Живот с песен“ – Никола Скачков на 80

Емоционален бе концертът ознаменуващ 80-годишния юбилей на панагюрския певец Никола Скачков. Събитието се състоя този понеделник, 18 ноември, в салона на НЧ „Виделина-1865“. Концертът мина под мотото „Живот с песен”, като отбеляза и още една кръгла годишнина – 60-годишна сценична дейност.

Водещ на събитието бе Магдалена Джолова. Тя разходи публиката, а и самия виновник за концерта Никола Скачков, из дебрите на спомените от тези 60 лета на сцена.

Панагюрският Павароти, както приятелите наричат Никола Скачков, зарадва публиката с изпълнения на едни от най-емблематичните песни в богатия му репертоар. Част от тях бяха под акомпанимента на пиано от Веселина Зумпалова-Ралчева, партнираше му и ВГ „Радеан“, с ръководител Анета Калпакова, а на пианото беше Цеца Радивчева-Калпакова.

С песен поздравиха юбиляра и младите панагюрски таланти Виктория Манева и Иван Бондар, възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по изкуствата „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР-Панагюрище.

Непринудената обстановка и характерният стил на Никола Скачков предизвикаха негови приятели от публиката да се качат на сцената по време на концерта, за да споделят интересни случки с него през годините.

Прекрасната „Наздравица” от операта „Травиата” на Джузепе Верди и „Многая лета” оформиха финала на празничния концерт.

Развълнуваният юбиляр получи много искрени благопожелания, кошници с красиви цветя, поздрави от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, председателят на читалището Спаска Тасева, „Асарел Медет”АД, „Оптикс”АД, приятели, един от които от далечна Америка.

Честит юбилей и още много, много изпяти песни му пожелава екипът на вестник „Време“!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.