Екип на ОУ „Проф. М. Дринов“ посети ОУ „Св. Кл. Охридски“ в Хасково по Национална програма „Иновации в действие“

От 20.ХI. до 22.XI. иновативният екип на ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе на посещение в партньорското иновативно училище „Св. Климент Охридски“ град Хасково. Мобилността се реализира благодарение на Националната програма „Иновации в действие“. Програмата има за цел да подкрепи създаването на условия за пряк обмен и популяризиране на иновативните практики в полза на развитието и подобряването на постиженията на учениците.

В основата на успешната работа на учителя са творчеството и добрата екипна дейност – в това са убедени и колегите на панагюрските учители от Хасково. „Още с влизането в училищната сграда се усеща една неповторима атмосфера: уютно, чисто, подредено с много вкус и любов. А нетърпението на учениците и любопитството им към всеки следващ час е желаният резултат от учителите. Това чувствахме и ние в реалната обстановка на учебни часове, в междучасията и в извънкласните дейности в „Климент“, както наричат училището си ученици и учители, а и всички местни жители. Изненадващо съчетаване на предметни области – английски език, математика и физическо възпитание и спорт (CLIL); математика и музика – и същевременно ненатрапчиво и премерено използване на съвременни дигитални средства, с каквито училището е много добре оборудвано; литература, история, музика и информационни технологии, умело представени в театрален спектакъл „България завинаги“. Във всички дейности учители и ученици бяха равностойни партньори с изградени отношения на уважение и взаимно доверие“, споделят впечатленията си нашите педагози.

На заключителната кръгла маса двата екипа си пожелаха бъдещи съвместни дейности и получиха одобрението и подкрепата на присъстващите експерти от РУО гр. Хасково.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.