С концерт на Мъжки камерен хор „Панагюрци” завърши творческият проект „Изкуство с панагюрски дъх” (видео)

Ценители на хоровото изкуство изпълниха Камерната зала на Театър Дом-паметник, на 28 ноември, за да се насладят на божествените гласове на самородните таланти от Мъжки камерен хор „Панагюрци” при Туристическо дружество „Бунай”, с председател Иван Вакарелов. Диригент на хора е Алия Хансе, а корепетитор – Величка Маслева. Като гост-изпълнители в част от изпълненията се включиха Алпер Юнлютюрк и Езги Челик. Водещ на събитието бе Стоян Панчев.

Разнообразният репертоар и прекрасните изпълнения в прослава на християнството, оригинални и авторски народни песни и такива, прославящи героизма на българина в борбата ни за национална независимост, превърнаха концерта във вълнуващо преживяване, което издига духа и облагородява душата.

Гост на събитието беше г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище. Тя поздрави хористите като изказа най-искрени благопожелания: „Тази зала всъщност е малка, за широтата на ентусиазма, на таланта, на волята и упоритостта на тези мъже и жени, които създават един нов творчески проект за територията на община Панагюрище, който аз разпознавам като пореден творчески символ на Панагюрище”. Г-жа Матанова благодари на панагюрския тенор Цвятко Ценов, който е в основата на създаването на проекта, както и на останалите родолюбиви ентусиасти, които застават зад идеята и заедно я осъществяват. На всички присъстващи в залата тя пожела светли празници и нека „благословението на святата Коледа да изпълни душите ни“.

Самостоятелният концерт на Мъжки камерен хор „Панагюрци” бе една от първите му изяви на родна сцена, която беляза и края на четвъртото издание на творческия проект „Изкуство с панагюрски дъх- творчество От общността За общността“. Проектът стартира през 2016 година, по идея на заместник-кмета „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова, с признателност към постиженията и желание за споделеност на творчеството на панагюрските творци, както и с благодарност към всички хора, които оценяват приноса на творците към настоящето и бъдещето на Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.