Чудни кътчета от България предстатвя в книгата си Николай Нинов

На 26 ноември, из дебрите на непознатата и мистична България ни поведе журналиста и писател Николай Нинов с новата си книга „Намерени от чудесата”. Организатор, на провелото се в камерната зала на Театъра събитие, бе Туристическо дружество „Бунай“.

За книгата говори Тодор Гроздев, главен редактор на в. „Знаме“ в Пазарджик. „Николай Нинов е скален пътешественик и благодарение на него се увеличи броя на познатите кътчета в България“, заяви той.

Книгата може да се чете по два начина – като пътеводител за описаните в книгата места и като художествен текст, с живописно описани гледки. Избор на читателят е кой от двата ще предпочете.

Настоящата книга е трета поред, като е част от поредица, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи. Нинов постави началото на трилогията с „Повторени сънища. Фотописи от мистична България” (2015) и я продължи с „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” (2017). Сега, в „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” той разказва за още забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани протодолмени в Средна гора, за олтарната площадка „Енергийната скала” под Белинташ, обърнатата пирамида в Тетевенската планина др.

Подобно на предишните книги на Нинов, и „Намерени от чудесата” съдържа GPS координати на местата, за които разказва, както и множество негови цветни фотографии.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.