Заедно да се усмихнем на света

Благотворителен базар на децата от ДГ „Р. Княгиня

Водени от идеята да подадат ръка на някого, който има нужда от помощ, в детска градина „Райна Княгиня“ организираха серия благотворителни събития. Целият екип на градината приобщи към инициативата си родителите, които се отзовяха сериозно на благотворителната идея, както впрочем всяка година в навечерието на светлия християнски празник. Събраните средства отново ще бъдат дарени на националната инициатива „Българската Коледа“.

Директорът на градината Татяна Костадинова привлече съмишленици към идеята на „Р. Княгиня“ с топли думи:

„Хубаво е, когато ставаш част от нещо голямо, когато можеш да дариш частица от себе си,  за да стават чудеса!“

Екипът на градината се радва и на съпричастност от страна на служители на дружествата „Асарел-Медет“, Бунай“, „Оптикс“, „Ектрон“, Майкро-вю“, Астроида“, които с лични средства  участваха в благотворителния базар.

Изключително успешно премина предколедният базар на градината и тази година, проведен в няколко дни с прекрасна изложба до входа на сградата. Родители и деца дълго се задържаха пред изработените сувенири с възхищение, а и в колебание кое точно да си купят. И никой не забравяше, че в този миг прави жест на добротворство. Малчуганите вече знаят, че всеки жест на доброжелателство има своето ярко място в живота, защото може да даде надежда и да роди усмивка!

ДГ „Р. Княгиня“ участва в „Българската Коледа“ не за първи път. За проявената съпричастност през 2018 г. децата получиха благодарствен адрес лично от от Президента Румен Радев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.