Топ алпинистът Атанас Скатов на живо в Театъра

Как се изкачват четири 8-хилядника за 140 дни в рамките на година, ще разкаже на панагюрските си фенове лично Атанас Скатов. Срещата с него ще е идната седмица, 18 декември, от 17.00 часа в малката зала на Театъра.

Уникалното си постижение Скатов прави като лична амбиция при условие, че започва да се занимава с алпинизъм в по-зряла възраст (от 2012 г.), не членува в клуб по алпинизъм, няма такива традиции в рода си и сам набира средствата за експедициите си.

Общо върховете над 8 000 метра високи, покорени от Атанас Скатов, са 11. Той е покорител на връх Еверест при това по Северния и Южния маршрут. Неговите постижения са едни от най-значителните в България, а и му предстоят още победи над тялото и планините.

Алпинистът от 8 години спазва хранителните правила на веганите, което никак не му пречи да се справя с екстремните условия на планинските предизвикателства. Той е бил и личен приятел на Боян Петров.

Посещението на Скатов в Панагюрище е част от неговото презентационно турне из България този декември. Той ще посети общо 12 града. През тази година той издаде шестата си книга от поредицата „Над 8000 метра – Чо Ою“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.