Думите не стигат

Малко на брой са хората от с. Попинци, Панагюрско, които не са се докоснали до вълшебните ръце, ум, талант, доброта и сърдечност, милосърдие, умения и знания на д-р Мария Манчева- нашият стоматолог.

Родена е в гр. Панагюрище. Детството си прекарва в гр. Стрелча, където постоянно живеят родителите ѝ. Сега живее и работи в гр. Пазарджик. Завършва своето начално и основно образование в гр. Стрелча, а средно в гр.Пловдив, след което пътечката на знанието и желанието да помага на хората я отвежда в Медицинския университет – специалност – стоматология, където завършва своето висше медицинско образование и придобива квалификацията на магистър стоматолог. Започва работа в Оптикоелектрон, но повече от трудовия си стаж прилага в частна практика. От 2001г. решава да даде на хората от с. Попинци онова, на което е способна-помощ за болката и страданието предизвикани от заболяването на зъбите. Та нали затова е учила и е поела тази отговорност. Много скоро пациентите, дошли за лечение, не само от Попинци, но и от Панагюрище и съседните села усещат, че това е зъболекарката, на която вярват и от която ще получат тази помощ. Убедени са, че тя ще им върне спокойствието и ще излекува болката.

Д-р Манчева е лечителката, която връща самочувствието на болния не само с утвърдените си знания и умения, но и с постоянната си квалификация, изразена в посещение на курсове, семинари и др. Следи с интерес новостите в денталната медицина и ги прилага успешно в своята практика.

Отличава се със своя благ характер, трудолюбие, душевна и физическа красота, което и помага да контактува умело с пациентите си. Това нейно умение помага на болния да се успокои, да почувства силата на нейните знания и умения.

Много ценно качество на д-р Мария Манчева е състраданието и съчувствието към болките на хората, изразено в благотворителност-помощ на болни и страдащи хора, а и за подпомагане на културно-масови мероприятия провеждани в с. Попинци.

Д-р Манчева е лекар на мястото си и работата, която върши е нейната! Ние, нейните пациенти и пожелаваме здраве и да не прекъсва пътя си до Попинци със своя автомобил, защото я чакаме и обичаме!

Думите не стигат, но ние все пак ги казваме: Благодарим Ви д-р Манчева и знайте, че тези думи са изречени от все сърце и душа! Бъдете жива и здрава! Намерете онова щастие, което търсите в живота си и нека то да бъде винаги ваш спътник!

Нонка Чардакова

с. Попинци, обл. Пазарджик

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.