Градско шахматно първенство стартира идната седмица

През следващата седмица ще бъден даден старт на Градско първенство по шахмат. Това каза за „Време“ председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков. За участие в спортната надпревара вече са се записали 16 любители на шахматната игра, жители на гр. Панагюрище.

Турнирът се организира по постъпило предложение от члена на ШК „Оборище“ Стоян Байряков, което било прието единодушно от всички присъствали на общото събрание на клуба. Директор на турнира ще е местният ветеран Захари Захариев, почетен зам. председател на ШК „Оборище“. Администратор на турнира, който ще следи за реда, ще е ветеранът Стоян Байряков.

Реклами

Интересен в случая е самият начин на организация. Всеки кръг трябва да се изиграе в рамките на една седмица, първия кръг ще се проведе от 6 януари до 12 януари. Часът и датата на срещите ще се уговарят между състезателите от съответната двойка по изтегления жребий.

Кръговете ще са 7 на брой. Контролата за игра е 15 минути плюс 5 секунди добавено време за ход, а феърплеят ще е водещ в срещите, колкото и да са оспорвани, обещаха си участниците.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.