Рязка промяна на автобусните разписания от 1 януари

Ученици отсъстваха от първия учебен ден след ваканцията

41 автобусни линии от Пазарджик към серия дестинации в областта отпаднаха от 1 януари 2020 година. Всички те са били обслужвани от превозвача „Юнион ивкони“. Проблемът обаче е, че този факт бе оповестен в сайта на Община Пазарджик едва на 3 януари. На гишето в Автогара Пазарджик имаше списъци на отпадналите автобусни линии, но с неизвестна дата на издаване.

Промяната обхвана и Автогара Панагюрище, където на 3 януари няколко пътници безславно си чакаха превоза до Пазарджик и бяха осведомени, че има промяна в графика. Промяната на практика обхваща всички селища от Пазарджик към Септември, Панагюрище, Стрелча. И всички те са важни. Много хора пътуват за работа не само към областния център, а доста ученици ползват линиите най-малко в края и началото на всяка седмица.

Реклами

Съкратена е и линията от Панагюрище към Пазарджик  и обратно. Очаква се актуализиране на графика и обслужване на линиите с нови превозвачи. Засега съветът ни е да се осведомявате по телефона на автогарите. Информациите в сайта на автогара Пазарджик https://pazardzhik.bg/bg/razpisaniya/razpisanie-na-mezhduselishtni-avtobusni-linii/ е доста уклончива. Ясни са само отпадналите на този етап линии.

В началото на тази седмица Марица писа, че много деца в пазарджишки училища са отсъствали в първия ден след зимната ваканция. По данни на директори причината е липсата на транспорт.

Реклами

Лично министърът на образованието Красимир Вълчев е изискал от РУО доклад за ситуацията в региона заради транспортния проблем.

Новото разписание на Автогара Пазарджик е временно. Възможно е училищни автобуси да бъдат пренасочени към села, където ​проблемът е най-тежък.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.