Връчиха награда-премия „Стефан Чуклев”

Този понеделник, 13 януари, по време на редовно заседание на „Ротари клуб” – Панагюрище, президентът на клуба Ани Паланкалиева връчи награда-премия „Стефан Чуклев” на две млади панагюрски художнички за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Тазгодишните носители на приза са Анастасия Лулчева и София Николаева. Момичетата са студентки в – Анастасия в НАТФИЗ, а София в Националната художествена академия.

Наградите получиха техните родители и благодариха за признанието, оказано на дъщерите им. „Трябва да се радвате, че имате такива талантливи деца”, каза Паланкалиева. „Тази награда ще я стимулира да развива още повече таланта си”, сподели с вълнение майката на Анастасия.

Премията се връчва за трета година, а средствата за нея бяха събрани от продажбата на две картини на Коледния бал на благотворителната организация и от базарната изложба през месец декември на картини и фотографии, направени по време на ежегодния фотографски и живописен пленер, организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище, който също носи името на Стефан Чуклев.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано.

Нистор Хаинов

Наградата бе учредена по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов, учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. Той благодари на родителите на двете момичета за доброто възпитание, което са дали на децата си.

Костадин Костадинов

За организацията на пленера и развитието му през годините припомниха Костадин Костадинов и доц. д-р Атанас Шопов.

Доц. д-р Атанас Шопов

Връчването на тази премия се превърна в традиция, като всяка година „Ротари клуб” – Панагюрище стимулира млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.