29 000 лева санкции от РИОСВ за декември в областта

75 проверки в 59 промишлени обекта в региона извършили експерти на РИОСВ-Пазарджик само през декември миналата година. Дадени са 16 предписания и е направен акт на завод за хартия „Белово“АД.

Директорът на РИОСВ е издал шест наказателни постановления, с които са наложени имуществени санкции на юридически лица на стойност 29 000 лв.

По Закона за водите са наложени имуществени санкции на „Еко антрацит” ЕАД за 1 000 лв. за нерегламентирано изтичане на отпадъчни води в р. Луда Яна, на „Калуфрукт продакшън”ООД за 2 000 лв., за заустване на замърсени отпадъчни води и на „Екоинвест” ЕООД в размер на 4 000 лв. за заустване на замърсени отпадъчни води в канализационна система. За замърсяване на водите на р. Луда Яна с води с високо съдържание на метали от лагуната на „Панагюрска медна компания“ АД на дружеството е наложена имуществена санкция в размер на 10 000 лв.      

За неизпълнение на предписание на юридическото лице „Агровел“ ЕООД е наложена имуществена санкция в размер на 5 000 лева, а на „Екобулхарт“ ЕООД заради третиране на отпадъци без издаден документ – 7 000 лева.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.