Орисаха първото бебе за 2020 и последното за 2019 (видео)

На връх Деня на родилната помощ – 21 януари, се състоя традиционното орисване на първото родено бебе в община Панагюрище за 2020 година и последното родено през 2019 г.

В приятната роля на орисници на влязоха кметът Никола Белишки и зам.-кметът Галина Матанова. Официалната церемония се състоя в Ритуалната зала в сградата на Община Панагюрище, в 11:30 часа.

Да бъдат винаги успешни, да бъдат късметлии, да бъдат много обичани, обичайте ги и ги научете и те да раздават тази обич. Нека къде и да са и каквото и да вършат – да бъдат винаги успешни и да не забравят от къде са тръгнали“, бяха част от пожеланията на кмета Белишки.

Особено щастлива съм, че и през тази година първото бебе за 2020 година и последното бебе за 2019 година са деца на прекрасни млади хора. Деца, чакани с любов и посрещнати с много любов”, каза зам.-кметът Галина Матанова и пожела на децата да бъдат благословени, да бъдат здрави и да срещат доброта и обич по пътя си.

Първото бебе в община Панагюрище за 2020 година е момче – Златомир Илиев Генчев, роден на 1 януари. Той е от село Левски и е трето детенце в семейството на Донка Иванова и Илия Генчев.

Последното родено бебе през 2019 година също е момче – Стоян Кръстев Мухаров, с родители Кръстьо и Анна Мухарови от Панагюрище. Стоян е роден на 31 декември 2019 година в град Панагюрище.

Стоян и Златомир получиха като подарък медальони с изображение на герба на община Панагюрище и гравирани техните имена, както и подаръци, които да бъдат в помощ на родителите при отглеждането на техните деца.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.