Привилегията да си млад доброволец

4094,50 лева събраха доброволците от БМЧК-Панагюрище по време на Коледния базар. Сумата е сериозна, но младежите бяха щастливи преди всичко от вниманието, което за пореден път получиха от хората от общността. Не е тайна, че сувенирите, които се изработват и продават благотворително от БЧК и БМЧК в общината, се чакат с нетърпение от много хора, които знаят благотворителния им характер.

Тази седмица младите червенокръстци проведоха своето отчетно събрание. Дейностите през 2019 г. обобщи председателят на клуба Десислава Кемилова. Оказа се, че всеки месец младежите са имали не едно и две събития, и всички останаха доволни, та дори изненадани от активностите си. Пожелаха си обаче още дела в името на доброволчеството. Сред аудиторията бяха и най-новите попълнения на БМЧК, приобщени към каузата на БЧК съвсем наскоро. Общо 22 са регистрираните членове на БМЧК в общината.

Реклами

Сред любимите дейности на младите хора са още лекциите, които правят пред различни аудитории, по теми, свързани с първа долекарска помощ и ХИВ/СПИН. Най-добре подготвени са Александра Немигенчева, Десислава Кемилова и Цветана Мулешкова, които подготвят и свои последователи. Много интересно, а и ефективно бе обучението по първа помощ, което червенокръстците организираха през лятото на 2019 г. с подкрепата на лекари от Спешна помощ на МБАЛ „Уни хоспитал“ в градския парк.

Сред благотворителните жестове на младежите са още серия дарения за деца и младежи в неравностойно положение от общината. Само в празничните коледни дни те раздадоха 20 хранителни пакета, 40 коледни подаръци, пари, дрешки и храни на бебето сираче в Поибрене. Те изпълниха и волята на хандбалния клуб в града и дариха събраните от спортистките хранителни помощи на деца от социално слаби семейства в Поибрене. Членовете на БМЧК не забравиха и своите стари приятели от социалните домове „Дъга“ и Св. Св. Козма и Дамян“.

Да си доброволец към БМЧК е привилегия, която ти дава много, убедени са младите червенокръстци.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.