„Социалната война“: Генка Шикерова за отвличането“ на деца

„Социалната война“ е документа поредица от три части, която цели да даде отговор на въпроса дали в Норвегия се отвличат деца и кой стои зад „пропагандната истерия“ в България. Автор е известната журналистка Генка Шикерова, която в момента е на свободна практика.

Генка бе популярно име в репортажната журналистика още от Бтв, а после и в Нова, където направи няколко знакови журналистически разследвания. Едно от тях е за малките ВЕЦ-ове, изградени с европари и в коритото на реки, но със забележката, че повечето от тях не работят. Преди няколко години тя бе освободена от Нова тв без обяснения за широката публика.

„Социалната война“ от Генка Шикерова, еп. 1

„Социалната война“ е изследване на една тема, която силно и подозрително ярко развълнува българското общество. Документалната поредица е продуцирана от информационния сайт dnews.bg и е откриваема в YouTubе. Първата част от трилогията носи заглавието „Децата на Норвегия“.

Реклами

„Социална война“ цели да даде отговор на въпроса дали в скандинавската страна се отвличат деца и кой стои зад „пропагандната истерия“ в България, казват продуцентите на продукцията от dnews.bg 1,1 млн. деца под 18 г. живеят в скандинавската държава. От тях изведени от семействата са 11 600, т.е. 1%, обобщава Шикерова. Според разследването мерки са взети спрямо общо 3% от децата, като броят им през последните години нараства заради притока на мигранти и непридружени деца.

„Социалната война“ от Генка Шикерова, еп. 2

В първия епизод става ясно още, че социалните служби в Норвегия имат право да изведат веднага детето от дома му само в изключителни ситуации.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.