Никола Белишки с номинация за член на УС на Националното сдружение на общините в Република България

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки бе номиниран за член на управителния съвет (УС) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Това се случи на  проведеното днес, 29 януари, регионално делегатско заседание на кметовете и председатели на общински съвети от Южния централен регион в Пловдив.

Ден по-рано, 28 януари, кметът на община Панагюрище бе лектор на обучение за новоизбрани кметове и общински съветници от Южен Централен район, организирано от НСОРБ. Той  представи програмите и проектите, финансиращи дейности на общините, както и публичността, прозрачността и комуникацията в бюджетния процес и процедура. Белишки открои приноса на еврофинансирането за развитието на  страната и системата от стратегически документи, на които се базира разпределението на евросредства чрез механизма на оперативните програми у нас.

Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини. НСОРБ представя интересите на общините в рамките на законодателния процес, участва в разработването на стратегическите документи на национално ниво, в контрола и управлението на средствата от ЕС и представлява българските местни власти в международен план.

Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани на общо събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в София.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.