Нова процедура от МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“

МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“ откри процедура за безвъзмездна финансова помощ по мярка 1.7 „Приспособяване на работниците, предприятията и предприемачите към промените”, четем на сайта на МИГ-а от 17 януари 2020 г.

Целта на процедурата е да подобри работната среда в предприятията, чрез осигуряването на добри и безопасни условия на труд, както и въвеждане на ефективни и гъвкави форми на организация на труд и управлението на човешките ресурси, което ще подобри качеството на работните места и производителността на труда.

Реклами

Дружествата могат да включат в проектните си предложения следните дейности:

  1. Обучения на работното място;
  2. Въвеждане на гъвкави форми на заетост;
  3. Усъвършенстване на системите за управление на човешките ресурси, с акцент върху трайно интегриране на младите хора на работното място, по-лесното съвместяване на професионалния, семейния и личния живот, както и удължаване трудовия живот на по-възрастните работници и служители.
  4. Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труда, подобряване професионалния и здравния статус, подобряване на социалния климат.
    Дейностите могат да се изпълняват на територията на всички селища от общините Панагюрище, Стрелча и Лесичово. Индикативният бюджет общо е 286 004 лв.
    Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ ще е 20 000 лева, а максималният – 286 004 лева. Това означава, че ако всички потенциални бенефициенти подадат проекти на максимална стойност, то общият бюджет ще стигне за 1 проект, което обаче е малко вероятно предвид спецификата на дейностите. По процедурата не се изисква съфинансиране от страна на бенефициентите.
    Краен срок за представяне на предложенията: 28.02.2020 г., 17:00 часа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.