Подадохме сигнал до АПИ за маркировката към Пазарджик

Екипът на в. „Време 2001“ подаде сигнал към АПИ и РУ-Панагюрище, относно липсващата хоризонтална пътна маркировка по пътя Панагюрище – Пазарджик. Действахме и като медия, и като граждани, тъй като сме за пореден път възмутени от опасната среда, в която се пътува по този натоварен път. Особено в зимния период, когато тъмната част на деня е с по-голяма продължителност.

Навярно всички ще са съгласни с констатацията ни, че хоризонтална маркировка – осева линия и ограничителна линия до банкета, липсва на поне 80 % от пътя и то не отсега. А движението е интензивно, включително през нощта, когато тези две линии са точен индикатор дали със сигурност си на пътя.

Сигнал за тези липси ни дадоха преди време и читатели, а и ние имаме лични впечатления.

Реклами

Направихме справка, макар да знаем, че поддържането на хоризонталната маркировка по републиканската пътна мрежа е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура“. Подадохме сигнал по формата за контакт в София, но до редакционното приключване на броя нямаме отговор. Ще изчакаме. От РУ-Панагюрище потвърдиха информацията за отговорността и също приеха сигнала ни като граждански. Поясниха, че още миналата есен са подали уведомление по своя канал до АПИ за проблемните хоризонтални и вертикални маркировки по пътищата на общините Панагюрище и Стрелча. От АПИ са пояснили, че такива ремонти се правят от пролетта нататък, което е логично, но ние допълваме, че проблемите не са от миналата есен.

Хоризонталната маркировка се изпълнява от конкретна фирма, която се явява на конкурс по обществена поръчка и тя е известна. Известни са и парите, които държавата плаща за такава дейност. Те никак не са малки. Друг е въпросът, че както си знаем боята най-често не отговаря на стандарта за яркост и трайност, макар че законодателството е изрядно като изисквания.

Реклами

Ще ви информираме, когато получим отговор от АПИ. Впрочем, опитахме да получим инфо от т.нар. ОПУ – Областно пътно управление в Пазарджик. Контакта взехме от официалния сайт на АПИ. Оказа се, че е … несъществуващ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.