С чувство на достойнство и войнска чест

Стоян Цацов

54 офицери, 13 сержанти, 6 редници и 11 асоциирани членове, общо 84, членуват в панагюрската организация на бившите военни – офицери, сержанти и войници от запаса, четем в доклада на председателя Стоян Цацов от отчетното събрание за 2019 г. В серия общински, областни и национални събития са участвали през миналата година членовете на панагюрската организация. Те са инициирани от изпълнителното бюро, в което членуват Димитър Богоев, Пандали Бозаджиев, Стоян Бътовски, Лука Цветанков, а отговорник за клуба, позициониран в читалище „Виделина“ е Патьо Бътовски.

Като знак за действеното родолюбие, надпартийност и чувство за войнска чест представители на организацията през 2019 г. са се поклонили пред паметта на загиналите герои в битката при Булаир през зимата на 1913 г., а на 25 май са пътували до село Рибарица, за да поднесат венец в чест на Георги Бенковски, изгубил живота си в местността Костина край Тетевен преди 143 години. Участвали са в националния и областния събор на организацията, на тържествата в Карлово, посветени на Апостола и пр. Организирани са няколко срещи, като една от тях е по повод книгата „Турският въпрос и държавната сигурност. Измамата“ от бившия дипломат Любомир Шопов.

Реклами

Стоян Цацов отбелязва в доклада си, че организацията не участва много активно в общинските събития, но поддържа отлични отношения с няколко неправителствени организации – „Традиция, „Цвята Зографска“, Пчеларското дружество и Туристическото дружество. През настоящата година председателят залага нови дейности и по-висока активност, както и увеличаване на членския състав.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.