Фондация „Цоцорков род“ обяви ученически конкурс за самостоятелно краеведско изследване

Миналогодишните лауреати на наградата получиха отличията си по време на ежегодното поклонение в Местността Оборище

По случай 135-годишнината от Съединението на България Фондация „Цоцорков род” обявява Конкурс за самостоятелно краеведско изследване на тема „Съединението на България – събития и личности от моя роден край”.

Целта е конкурсът да даде възможност на учениците да разкрият и изразят своя творчески талант и идея. Да се събуди интересът им към историята на родния край, да провокира интерес към изследователска работа.

Конкурсът е предизвикателство за участницитe, използвайки въображението си да докажат, че историята може да бъде интересна, а не само дати и факти. Под формата на реферат кандидатът може да покаже умението си пълноценно да представи събраната и обработена от него информация.

Работите не трябва да са участвали в други конкурси.

В конкурса могат да вземат участие всички ученици, които учат редовна форма на средно образование в 9, 10, 11 и 12 клас от всички училища в страната и центрове за личностно развитие.

Краен срок за предаване на творбите – 30 март 2020 г. (важи датата на пощенското клеймо на подателя)

Темата да обхваща личности, факти и събития, свързани със  Съединението на Княжество България и Източна Румелия – акт на единение в мисли, чувства и дела. Тя позволява широк спектър за творчество, отразяващо ролята на личности, факти и събития от историята.

Резултатите от Конкурса „Съединението на България – събития и личности от моя роден край”  ще бъдат обявени на 20 април 2020 г. Всички наградени участници се уведомяват писмено на посочената електронна поща.

Организаторите на конкурса призовават училищните ръководства, учителите по история, специалистите в центровете за личностно развитие да популяризират конкурса и създадат условия за участие на повече ученици в това родолюбиво начинание.

За допълнителна информация и контакти на e-mail:
foundation@tsotsorkov.org

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.