Д-р Николай Николов – хирургът, който винаги е готов да помогне

Д-р Николов е Лекар на 2019 в „Уни Хоспитал“

Д-р Николай Николов бе избран за Лекар на 2019 година в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Екипът и ръководството на лечебното заведение гласуваха за началника на отделението по хирургия в лечебното заведение, оценявайки безспорните му качества на добър професионалист и човек, отдаден на пациентите си.

Д-р Николов практикува медицина от близо 40 години и споделя, че хирургията е неговото призвание. За него тя е изключително предизвикателство, с което преминава всеки негов ден. Не е от хората, които обича да се хвалят. Но затова пък колегите му, с някои от които работи над 20 години, са категорични, че благородството и отзивчивостта му са качества, които го правят не само добър професионалист, но и истински човек.

От началото на кариерата си като хирург д-р Николов е извършил между 8000 и 9000 операции, и продължава средногодишно да оперира между 250-300 пациенти. Убеден е, че екипността в работата му е важна част от успешния край на всяка операция. Изтъква, че от времето, в което хирургията не е имало настоящото разделение на специалности, е свикнал да се справя в различни ситуации и да оперира широк кръг от заболявания – стомах, жлъчка, хранопровод, млечна жлеза, бял дроб. И днес получава благодарности от пациенти, които са оперирани с диагноза рак, и вече повече от 20 години са живи и здрави. Но хирургията е рискова специалност, подчертава д-р Николов и допълва, че неизменно премисля операциите си, като дори да е направил всичко по силите си – не спира да се пита, как и дали пациентът му е добре, дори след като е бил изписан без оплаквания. А, те пациентите, от своя страна, не крият, че предпочитат и се доверяват на опитните ръце на д-р Николов, защото са чули хубави думи за него и защото са видели добротата в очите му.

Реклами

Д-р Николов има две деца, като синът му го наследява в професионалното поприще – също е хирург. Д-р Николов е член на Българското хирургическо дружество и Международната асоциация на гастроентеролози, хирурзи и онколози – IASGO.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.