ТС „Средногорци“ с участие в Националния фестивал „Пролетно хоро“

Танцьорите от ТС „Средногорци“ при НЧ „Св. Боян Княз Български – 2006“, с художествен ръководител Иван Тасев, ще вземат участие в деветото издание на Националния фестивал за любители на български хора „Пролетно хоро“. Танцовият форум ще се проведе на 21 март във Велинград, като в тазгодишното издание ще освен панагюрци ще вземат участие и формации от Пазарджик, Белово, Септември, Виноградец, Ракитово.

Нашите танцьори от ТС „Средногорци“ са подготвили специално за „Пролетно хоро“ композиция с хора от всички фолклорни области с името „Моята България“.

Фестивалът няма конкурсен характер. Той събира на едно място хора на различна възраст, с различен социален икономически и образователен статус, с една основан цел – да популяризират българския фолклор, песенен и танцов и да играят заедно български народни хора.

Реклами

„Пролетно хоро“ е еднодневен фестивал. Трите модула в програмата  му предлагат различно изживяване и емоция  и за участниците, и за публиката. Представят по атрактивен и оригинален начин фолклора ни, провокират интерес към българските народни хора, любов към българските традиции, национална гордост и самочувствие.

Националният фестивал”Пролетно хоро” има своето заслужено място в програмата за фестивали и събори на Министерство на културата и Министерство на туризма. Той се подкрепя и популяризира и от Европейската асоциация на фолклорните фестивали – ЕАФФ.

В културния календар на Велинград няма толкова мащабно и атрактивно събитие, с над 1500 участници и гости от цялата страна. През 2016 година „Пролетно хоро“ бе с номинация“Туристическо събитие на годината“ в организираните от Министерство на туризма годишни награди  за туризъм.

Сдружение „Пролетно хоро“ работи в сътрудничество и с гражданското сдружение „За теснолинейката“, което рекламира „Пролетно хоро“ с едно атрактивно пътуване до Велинград с теснолинейката.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.