БЧК-къщичка на добротата

Панагюрище отново най-успешно

За поредна година дейността на Общинската организация на БЧК-Панагюрище бе посочена като най-успешна в провеждането на всички дейности, присъщи на благотворителната доброволна организация. Това чуха с радост делегатите от панагюрската организация на Областното общо събрание: Нора Кунчева, председател, Павлина Дундарова, координатор, Парашкева Шиндарова, Петко Хасанов и Веселина Велчева, членове.

Реклами

Форумът се проведе тази сряда в Пазарджик и бе открит с приветствие от областния управител Стефан Мирев. Основният отчетен доклад бе представен от Димитър Петков, председател на областната организация. В уводната си част председателят мотивира полезността на доброволческата работа на БЧК с няколко факта: в световен мащаб се увеличава нуждата от доброволци, а техният брой намалява; в България доходите на населението са се е увеличили със 7,5%, а поскъпването е с 14,2 %, 83 % от работещите не стигат по доходи до средните нива за страната, линията на бедността грози 50 % от населението по данни на Евростат и т.н.

„Увеличава се броят на уязвимите хора в страната, което прави работата на Червения кръст още по-важна и отговорна“, бе изводът на Председателя.

Искрено прозвучаха думите за похвала към панагюрци: „Най-добър пример дава БЧК-Панагюрище“ със своята всеобхватна и многостранна дейност“. Аудиторията чу и имената на партньорите на панагюрската организация в благотворителните дейности през годината: „Асарел-Медет“, „Градус“, „Бунай“, „Оптикоелектрон“, „Астроида“, „Оптикс“ и др. В подкрепа идват няколко факта, един от които са акциите по кръводаряване. 15 кръводарителски кампании са проведени в областта през 2019 г., 8 от тях са в Панагюрище, 425 са били дарителите в областта – 358 от тях са в Панагюрище – проведени с изключителното съдействие на „Асарел-Медет“ АД.

Реклами

Много висока оценка получи областната организация от висшето ръководство на БЧК. Д-р Джамбалазова, член на националния съвет бе категорична, че пазарджишката организация е „модел за практическа реализация на философията на БЧК“.

Делегатите риеха отчета и новият план на организацията през настоящата година, като от темата не избягаха и опасностите от новата заплаха – коронавирусът.

Областната структура побира 12 дружества със 7 050 членове и 968 доброволци. БЧК с всичките си структури в страната се очертава като една от малкото Къщички на добротата, приеха с удоволствие сравнението делегатите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.