12 гимназисти със стипендии от фондация „Асарел“

Дванадесет ученици от двете панагюрски гимназии получиха за пореден път стипендии от фондация „Асарел“ по проекта „Образование за всички“. Традиционната церемония по връчване на стипендиите се състоя днес в Хотел & СПА „Каменград“.

Отличени бяха трима ученици от СУ „Нешо Бончев“ и още девет от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище. Гимназистите са завършили първия срок на учебната 2019/2020 година с отличен успех и с по-малко от 5 неизвинени отсъствия. Стипендиите бяха връчени официално от прокуриста на „Асарел-Медет“ АД и председател на фондацията Галя Костова в присъствието на учители и родители.

„Радвам се, че за пореден път съм тук с Вас и имам възможност да Ви поздравя за труда, който полагате ежедневно и за резултатите, които постигате. Проучвания сочат, че днешните ученици ще имате в живота си по няколко професии. Бъдете здрави, все така ученолюбиви и целеустремени. Знанията, които трупате сега, ще Ви направят по-приспособими и адаптивни и ще Ви помогнат да се реализирате по най-добрия начин в избраната от Вас професия”, заяви Галя Костова.

Проектът на компанията „Образование за всички“ стартира през учебната 2012/2013 година, като основната му задача бе да осигури безплатни учебници за деца от социално слаби семейства. До този момент осигурените от фондация „Асарел“ средства за реализацията на проекта са над 70 000 лв.

Реклами

Стипендиите получиха:

  • от СУ „Н. Бончев“ – Виктория Ламбева, Иван Иванов и Евгения Ангелова
  • от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Габриел Калпаков, Ивелина Гугова, Ваня Шиндарова, Петя Панчовска, Ивелина Терзийска, Нелина Скачкова, Радослав Лютов, Петър Василев и Габриела Костуркова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.