Третокласници получиха книжки за Кан Кубрат

За четвърта поредна година третокласниците от Община Панагюрище и Община Стрелча получиха комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“ от Фондация Въздигане. Всяка година тази малка книжка-комикс стига до много български третокласници, като целта е да достигне до тях посланието, че само когато сме заедно, само когато работим в екип, можем да постигнем всичко. Независимо в каква сфера работим, независимо къде се намираме, действаме ли като екип, можем да постигнем велики неща и можем да стигнем докъдето стигат мечтите ни.

Всяка година над 100 доброволци посещават всички училища в България и дори там, където има само едно дете. „Правим го за децата, защото вярваме, че разказът на Кан Кубрат и неговият емблематичен завет за единство на българския народ възпитава нуждата от силна взаимовръзка между тях, помага им да открият своите корени и славно минало, мотивира ги към активна взаимопомощ, учи ги на екипна работа, което пък ще засили желанието да останат в своята родина и да се борят заедно с приятелите си за по-добро бъдеще тук, вместо да го потърсят навън. Предвидили сме игра, с която всяко училище да покаже как този завет е приложим в съвременния свят“, казват от Фондация Въздигане.

Необходимо е учителите, заедно с децата да организират своя инициатива под наслов „Заедно можем всичко“. От фондацията вярват, че тази инициатива ще ги вдъхнови и мотивира за създаване на нещо добро, за конкретни действия в подкрепа или помощ, за промяна към по-успешно и добро развитие на дадена идея (пример: засаждане на дърво, помощ на нуждаеш се човек в беда, набиране на средства за кампания и т.н.).

Идеята е, децата, учители, родители и приятели да ни покажат как заветът може да бъде претворен в решителни действия и значими резултати. В конкурса може да участват само учители на третокласници, към училищата в страната, които са получили книжка-комикс „Кан Кубрат. Заветът на българите“. Всяка кандидатура трябва да съдържа: 1. Кратко текстово описание на инициативата. 2. Видео или снимка отразяващи инициативата. 3. Три имена на учителя и контакт за обратна връзка. 4. Наименование, адрес и телефон на училището.

Жури на Фондация Въздигане ще отличи най-добрите инициативи и ще ги възнагради със специална награда – картина, изобразяваща българската история и важни исторически личности. Пожелаваме успех на децата и да помнят, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.