БЧК – как доброто ражда повече добро

5000 мартеници изработиха и продадоха на свои приятели и съмишленици доброволците БЧК и БМЧК, Панагюрище, за общинския ”Мартенски базар”. Много от хората дори само пускаха дарения в касичките на организацията, а повечето от тях чакаха с нетърпение мартеничките, защото знаеха, че продажбата има благотворителен характер.

Благодарение на личните дарения, както и от даренията на много от фирмите в града – „Асарел-Медет” АД, „Оптикс” АД, фирма „Градус” „Астроида” ООД, „Бунай” АД, „Оптикоелектрон груп“ АД, „Орика Мед България“ АД, СД „Галванопрактик“ и на Общинска администрация, се събраха 2 100 лева. От продажба на мартеници, на сергията на БЧК в центъра, допълнихме даренията с още 1531,70 лв.

Реклами

С набраните средства от даренията ще се финансират предстоящи  проекти на БЧК – Панагюрище, насочени към социално слаби семейства, самотни възрастни хора и деца в неравностойно положение.

С мартенички закичихме потребителите на социалната услуга в ДЦПЛУ ”Св. св. Козма и Дамян” и Център ”Дъга”. На Първи март младежите от БМЧК закичиха с над 100 мартеници пациентите и персонала на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

За пореден път се уверихме, че доброто печели двойно повече добро и дарява надежда за добрини!

Нора  Кунчева, председател на БЧК-Панагюрище

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.