COVID-19 по света. Актуална информация от сайта на МВР

Към 09.03.2020 г. броят на потвърдените случаи на заразени с коронавирус във Франция e 1126. На територията на цялата страна е забранено провеждането на мероприятия с участието на повече от 1000 души. В двете най-засегнати области Oise и Haut-Rhin за срок от 15 дни са затворени всички ясли, училища, колежи и лицеи. Мярката засяга около 300 000 деца и ученици. Мярката не се отнася за университетите. На остров Корсика, където също е налице струпване на случаи от заразени с вируса, до 22.03.2020 г. са затворени всички учебни заведения за деца, както и висшите училища. Въведена е забрана за провеждане на мероприятия с участието на повече от 50 души. Спортни мероприятия могат да бъдат провеждани без публика. Мярката не засяга използването на обществения транспорт.

На 9 март т.г. в Албания бе оповестено, че има потвърдени два случая на зараза с COVID-19. Отменени са всички спортни и културни прояви, както и учебните занятия в училищата и университетите. Забраняват се масови събирания по какъвто и да е повод. Спират се всички полети до и от т.н. „червени зони“ в Италия.

Реклами

Първи случай на заразен с новия коронавирус COVID-19 в Сърбия е на 6 март. Препоръчва се на българските граждани да следват указанията на местните власти. 

Районите в Италия, които са най-засегнати от COVID-19: цяла Ломбардия и провинциите Модена, Парма, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Пезаро и Урбино, Алесандрия, Асти, Новара, Вербано-Кузио-Осола, Верчели, Падова, Тревизо и Венеция.

Photo by Polina Tankilevitch on Pexels.com

От 6 март в Палестина е обявено извънредно положение. Потвърдено е наличието на седем случая на заболели от COVID-19. Извънредни мерки за следващите тридесет дни: затварят се всички учебни заведения; забранява се достъпът до всички туристически и религиозни обекти, национални паркове; анулират се всички хотелски резервации за чужди туристи; отменя се провеждането на всички национални и международни конференции, планирани за следващия месец; движението между градовете се осъществява само в случай на „крайна необходимост”, особено към и от района на гр. Витлеем, където са открити и първите седем случая на заболели от COVID-19;

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.