Трима завърнали се от чужбина в Общината. В Стрелча няма

Панагюрец се самоизолира превантивно. Браво!

Районното управление на полицията следи внимателно и стриктно информацията, която идва от РЗИ, от Общинска администрация и от граждани за завърнали се от чужбина наскоро хора. Предприемат се мерки като установяване на телефонен контакт и инструкции за превантивни действия. Инспекторите работят внимателно, така че да не се предизвика паника, но превенцията е внимателна и положителна.

Реклами

До днес официално от РЗИ-Пазарджик е получена информация за трима жители на община Панагюрище, които са се върнали от чужбина през проблемния период. Те не са под карантина, но са съветвани да ограничат рязко контактите си поне за десетина дни. Двама от тях са от Панагюрище – мъж и жена и една жена от Бъта.

Такива случаи, поне официално, за община Стрелча до този час няма.

Органите на реда са реагирали и при случай на гостуващ в панагюрски хотел италианец. Човекът е бил посрещнат за две нощувки при засилени мерки на сигурност.

От вчера, 12 март, в Панагюрище се е завърнал шофьор на ТИР, който е имал курс от Италия. С него също е говорено. Буквално преди минута получихме информация, че човекът се е самоизолирал на вилата си и не прави контакт дори с близките си. Поздравления за него! Това е отговорен гражданин!

По данни от РЗИ 108 са хората, които са се завърнали в областта по време на корона бедствието от инфектирани страни в Европа.

Реклами

Полицейските служители призовават жителите на двете общини – Панагюрище и Стрелча, да съобщават за завърнали се от чужбина хора, дори и да се дублира информацията.

В РУ имат и друг проблем. До днес сутринта служителите не са били добре оборудвани със защитни средства – маски и ръкавици. Те са си ги купували сами. От час-два вече е получена доставка по централна линия.

Припомняме проучването на нашия екип от сряда за снабдяването с медицински маски в двете общини. Те бяха силно ограничени като наличност и с драматично повишена цена – до 1,50 лв. бройката. Следят се случаи на съмнително купуване „на едро“ от аптечната мрежа.

Извънредното положение ще е до 13 април. Засега.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.